Tuesday, March 10, 2015

ULANGAN TENGAH SEMESTER GENAP




Mata Pelajaran     : BAHASA INGGRIS                                                           Nama                     : …………………..…….……………….……..
Hari/Tanggal        : RABU, 11 MARET 2015                                               No. Absen             : …………….
Waktu                    : 90 ( menit )                                                                      Kelas                      : VIII (………….)    
                                                 
 
TAHUN PELAJARAN 2014/2015





I.  CHOOSE THE CORRECT ANSWER BY CROSSING (X) A, B, C OR D!
The following text is for question no. 1 - 2.
Rhidho and Femmy had a vacation. They went to Surabaya. They wanted to visit their grandparents, Mr. and Mrs. Sukamto. Mr. Aminoto, Rhido and Femmy’s Father, went together them. They went there by car. They left Malang at a half past four a.m., and arrived in Surabaya at Nine o’clock a.m.. Mr. and Mrs. Sukamto had been waiting for them at living room.

1.   What is the main idea of the text?
A. The Aminoto family went to Surabaya to visit Mr. and Mrs. Sukamto
B. The Sukamto family wanted to visit Surabaya
C. Mr. and Mrs. Sukamto had been waiting for them at the living room
D. Ridho and Femmy’s vacation
 2.  How many people went to Surabaya?
A. Three
B. Four  
C. Five
D. Six
The following text is for questions no. 3 - 4.

Dear Abdul Majid,

Years of gathering with food, good friends, and fun let’s get together one more time to watch the new year come!

Wednesday, December 31th 8 p.m.
At my house Jl. Raya Punung Pacitan

Love Mahmud

3.  What is the party for?

A. To have good friends

B. To watch new friends

C. To enjoy food and drinks

D. To welcome the new year

4.  What is the purpose of the text above?

A. To invite a friend to attend the new year party

B. To make someone happy in new year party

C. To remind people the coming of new year

D. To tell the importance of new year

5.    Arsyad         : Can I help you, mom ?
       Woman       : ………………..(refused)
A. Thank, but I can do it by myself
C. Here you are
B. Of course
D. How kind you are
6.   x    : I think she is very strong girl.
      y     : ……………, because somebody told me that she was crying.
A. I don’t think so
B. Can I have
C. What do you think of
D. Can you
7.   Nindy               : ………..
Friska               : What's the matter with you ?
Nindy               : I've got a toothache.
Friska               : Of course.
A. Can I help you?
C. Could you get me a Ponstan
B. Call me a general practitioner!
D. Why don't you see a doctor?
8.  Anya : Do you agree if we take an English course during the next holiday?
     Awan                 : ……….., but let me ask my parents, first. I'm afraid they have enough money or not.
A. No way
B. Non sense
C. I disagree
D. I agree

9.



What is the meaning of the notice beside?


A. You may buy the beverages
B. Beverages are prohibited here                                                 


C. You may eat any beverages here
D. Beverages from the outside area are prohibited


10.
Passengers! Your Attention please.

Train 999, Bromo Express bound for Surabaya is running late by 20 minutes.
It is expected to arrive at 22.20 hours.

The inconvenience is regretted.
What time is the train usually arrives?

A. At 22.00

B. At 22.20

C. At 22.40

D. 20 minutes

II.   ESSAY
Text for numbers 1.
ANNOUNCEMENT
To: All students of MTs N Punung
To celebrate the National Education Day the students Board Organization will hold some interesting programs. They are English Speech Contest, English Story Telling contest and Wall Magazine Competition. The programs will be held on January,  5th , 2015,  8 am – 1 p.m.
All classes must take part in the programs and should report their participation to their own teachers.
For detailed information, please contact Mr. Suparno, the coordinator of this program.
1. What  does the school have some interesting programs for? _____________________________________________________
Text for numbers 2-3.
Once upon a time there were four little rabbits. Their names were Flopsy, Mopsy, Cotton-tail and Peter. One morning they were allowed to play outside. Their mother reminded them not to go to Mr. McGregor’s garden because their father had an accident there.
Flopsy, Mopsy, and Cotton-tail were good little rabbits. They went down the lane to pick blackberries. But Peter was naughty. He ran straight away to Mr. McGregor’s garden. He ate some lettuces, French beans, and radishes. Suddenly, he met Mr. McGregor. Peter was very frightened and rushed away as fast as he could. He lost a pair of shoes and a jacket while he was running. Peter never stopped running or looked behind him till he got home. During the evening, he was sick because he was so tired. He had to drink some medicine while three of his brother had bread, mild and blackberries for supper.

2. Who was the naughtiest rabbit? _______________________________________________________________
3. What did Peter lose while he was running? ________________________________________________________________
Text for numbers 4-5.
Last holiday the students of MTs Negeri Punung had a camping at Tawang Mangu. They had planned it for a long time. They went there by a bus and Mr. Bambang accompanied them.
Before going to Tawang Mangu, they gathered at school for checking all the things they want to bring. They brought tents, sleeping bags, cooking and eating utensils, and some food. Every student had to take their own clothes, jackets and first aid kit. They also wanted to have a camp fire at night so they took some wooden fire because they didn't want to cut the trees in the forest. They left the school at 8 am and they arrived at the camping ground at 11 am.

4.  How long did it take from school to Tawang Mangu? _______________________________________________________
5. They brought many things, except_______________________________________________________
Text for numbers 6-7.
Once upon a time there was a beautiful girl called Sarah, who lived with her stepmother. Her stepmother was very bossy, greedy and arrogant. She hated Sarah a lot.
One day when her father was working outside, the stepmother hit Sarah and expelled her from the house. Suddenly, she saw a big melon farm and went in it. After that, she hit in a big melon. She used to go out of the melon and get her food.
One day a prince visited the farm and saw the big melon. “ cut this melon, I want to eat it,” the prince said. The prince guards start to cut the melon, but they heard a voice from it. Sarah said, “don’t cut me, please!” they were all surprised at this situation. The prince said, “who are you? Calm down, please come out.” After that, she came out. Then, he fell in love with her.
She told him her story, so the prince decided to marry her and they lived happily ever after.
6. What is the main idea of the first paragraph?
 _________________________________________________________________________________________
7. Who found a big melon in the farm? _________________________________________________________________
8. Fill in the blank with the correct words!
x     : Do you want a candy? Here it is.
y     : _______________________________________________. I’ve got toothache.
x     : Oh, I’m Sorry.
Text for numbers 9-10.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/531242_365939970121312_96965130_n.jpg9.  What is offered in the advertisement?
________________________________________________________________________________________________________________

10. How many colors does the product offer?
________________________________________________________________________________________________________________















KUNCI JAWABAN PILIHAN GANDA

1
D
6
A
2
B
7
C
3
D
8
D
4
A
9
B
5
A
10
A


KUNCI JAWABAN URAIAN
  1. To celebrate the National Education Day/ kebijakan guru
  2. Peter
  3. A pair of shoes      
  4. Three hours
  5. A hoe
  6. beautiful girl called Sarah, who lived with her stepmother/ kebijakan guru
  7. Sarah
  8. No, thanks
  9. Mobile phone
  10. Two (marble white & pebble blue.)

MATERI:................................................................................................... PG----- URAIAN
¨                                                                                                                                        ungkapan meminta, memberi, menolak jasa        ..................................................................................... 5----------------------
¨      ungkapan meminta,memberi, menolak barang       ................................................... 7----------------------
¨      ungkapan meminta,memberi, menolak pendapat    .................................................. 6/ 8-------------------
¨      ungkapan meminta,menerima, menolak tawaran...................................................... ---------------------- 8
¨      Notice     .................................................................................................................. 9----------------------
¨      Iklan ........................................................................................................................ ------------------ 9/10
¨      narrative................................................................................................................... --------------- 2/3/6/7
¨      recount. ................................................................................................................... 1 /  2 ------------- 4/5                  
¨      Pengumuman   ......................................................................................................... 10   ----------------- 1              
¨      Undangan   .............................................................................................................. 3/ 4 ------------------